Sumber : iytafrozen
BAHAN BAHANYA
2 biji telur
2 biji telur kuning
85gm gula castor
50gm Tepung
8gm Tepung jagung
1 tsp baking powder
1/2 sudu besar Ovalette
1/2 tsp esen vanila
30gm air sejuk
40gm minyak
CARA MENYEDIAKANNYA:-
1. Putar semua bahan kecuali minyak hingga
kembang dan gebu menggunakan kelajuan maxima
2. Kemudian masukkan minyak pelahan-lahan
(sedikit demi sedikit). Kacau hingga sebati
3. Ambil sedikit adunan dan campurkan dgn pewarna
(ikut suka nak warna apa - utk membuat corak)
4. Masukkan adunan kedlm tray 10" x 10"
5 .Bakar pada suhu 200c selama 15minit.
Gunakan api oven atas-bawah
6. Bila dah masak..keluarkan dan sejukkan
7. Potong kek menjadi dua bahagian
sapukan dengan coklat Nutella/ jem/buttercream
8. Lapiskan dengan satu lapis kek lagi.
Siap untuk di hidang...
2 comments:
assalam mama, memang sedap kalau bubuh nutella ni coz dulu pernah mkn kek tapak kuda ada bubuh nutella..tapi yg ni lum pernah mkn lagi nk tapau mamanya ni nk rasa pulak...hehehe
waalaikumsalam nieza...ha arr laaank2 mama suka sngat kek ni walaupun simple tapi sedap...