Followers

Tuesday

KEK SPAN BUTTERCREAM



Sumber: Chef James Phang
BAHAN BAHANYA :-

40 gram butter (dicair dan sejukkan )
40 ml minyak jagung
5 biji telor (gred B ) atau 250 gm telor
250 gram sponge mix
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu teh golden sirap
60 ml air ais
sedikit garam 

CARA MEMBUATNYA :-

1. Cairkan butter biarkan sejuk kemudian masukkan
     minyak jagung. Ketepikan.
2. Putarkan sponge mix dan telur hingga sebati.
3. Masukkan pula air sejuk sedikit demi sedikit 
     hingga habis.
4. Kemudian masukkan butter dan minyak jagung
     tadi dan putar hingga kembang dan putih.

5. Akhir sekali masukkan golden sirap esen vanilla 
     dan garam putar hingga sebati.
6. Bakar dalam oven dengan suhu 160-170 darjah 
     hingga masak.

    

0 comments:

Related Posts with Thumbnails