Followers

Monday

PETUA DARI MAMASYIPAH

Selalunya kita masak kacang bendi banyak lendir.. pasal tu laaaa orang kita ni tak berapa nak suka dengan kacang bendi.. tapi hakikatnya kacang bendi ni laaa yang banyak khasiatnya.. jom ikut mama..... mama ada petuanya.. kacang bendi hendaklah dibasuh terlebih dahulu,jgn tak basuh pula.kebersihan itu amalan yg mulia.Maklum sajalah sekrg ni banyak penyakit yg menular di negara kita ni....jadi penasihatlah pula mama niiii.....Tapi betul apa yg mama cakaptuuuuuu.ok lah kacang bendi di potong suka hati,kemudian digoreng tanpa minyak dahulu dengan api yang pelahan.. baru lah kita masak mengikut citarasa sendiri..mudah saja kannnn. marilah kita cuba resipi yang senang dan ringkas yang mama sediakan.. pasti enak.. selamat mencuba!! selamat menjamu selera!!

0 comments:

Related Posts with Thumbnails