BAHAN-BAHANNYA
1 cawan gula pasir
6 biji telor (gred b)
3/4 cawan minyak masak
8 biji pisang emas (di lenyek)
2 cawan tepung gandum * (campur dua2 dan di ayak )
1 sudu teh soda*
sedikit esen vanilla
sedikit garam
CARA MEMBUATNYA
1. Gula pasir dan telur di putar hingga kembang.
2. Masukkan pisang dan garam.
3. Putar sekejap dan masukkan esen vanilla.
4. Masukkan tepung gandum dan putar sekejap.
5. Masukkan dlm loyang dan bakar selam 45 minit dgn
suhu 180 darjah.Atau sehingga masak.
4 comments:
sedapnye laa kalau dapat makan panas panas nihh ..
to jijihh @ f.k>>klw nk meh singgah uma la.
salam...gebunya kek pisang niii!...rasa nak ngap jer terus dr skrin...hehe...
to dayang jack
kek tu memang gebu,tapi kenapa kek maksud mama sebarang jenis kek yg mama buat selalunya tinggi kat tengah2 macam bukit mertajam la pulak